Severins skønne salatopskrifter - fra os til dig
Bagte beder med balsamico, ricotta og honningristede solsikkekerner – ca. 6-8 personer
Kog rødbeder næsten møre. Når de slipper en kniv er de klar.
Pil skrællen af rødbederne og afkøl dem.
Riv de afkølede rødbeder i tynde skiver på et mandolinjern og anret dem pænt på en tallerken.
Balsamicoglace hældes over rødbederne.
Solsikkekernerne vendes nu med honning og lidt fint salt.
De bredes ud på en bradepande med bagepapir og bages i 10 minutter ved 160 grader. Afkøles.
Toppes med skyllet frissésalat, brud af ricotta og drysses med solsikkekernerne.
Salaten egner sig især godt til torsk eller anden hvid fisk.
Ingredienser:
1 kg rødbeder
1 bk rødbedeblade
0,5 hoved frissésalat
200 g ricotta (ost)
1 dl balsamico
100 g solsikkekerner
1 spsk honning
