fbpx

De Grønne Severinere

Vores små hjælpere og historiske figurer

Fortællingen om de grønne Severinere udspringer fra Severins historie. De grønne Severinere er de ansattes små hjælpere i dagligdagen, og de gemmer sig de mest finurlige steder. Selvom navnene er opdigtet på de grønne stentøjsfigurer, er deres historier inspireret af mennesker, som alle har haft en vigtig tilknytning til Severin og andelsbevægelsen.
Læs mere om de enkeltes historier herunder.

 

Styrk fællesskabet med ny energi – jagten på de grønne Severinere

Prøv en god teambuilding aktivitet som inkluderer “sightseeing” på Severin.

”Super skæg aktivitet, som får rystet kursisterne sammen og så få de set hele Severin samtidigt. Jeg er meget begejstret for den”.
Birgit Burchardi, Uddannelsesforbundet

Find de Grønne Severinere er en let øvelse som kan laves midt på dagen eller ved slutningen på en kursusdag. Dine kursister kommer på et lille eventyr på Severin, hvor de opdager nye ting, udforsker og løse små opgaver sammen. Øvelsen giver bevægelse til kroppen, og frisk energi til næste punkt på dagsordenen.
På Severin får du som kursusleder udleveret flyers som indeholder spørgsmål omkring Severinerne og Severin generelt.

Se mere her.

Tine fra Albertslund
Tine har en lederstilling i COOP, bor i Albertslund. Den stressede hverdag gør at hun nyder at tage mand og børn med til Kreta på ferie hver sommer – væk fra hverdagen stress og jag.
Jane og Claus holder pause
Jane og Claus har de sidste 12 år levet af at afholde kurser i kommunikation. De bor på Sydfyn men mange af deres kurser foregår i Trekantområdet – helst på Severin. De elsker nemlig Severins kagebord…
Severin med sin kone Johanne
Den grønne udgave af FDB grundlægger Severin Jørgensen og hans kone.
Enspænderen Lars
Til trods for at Lars er en enspænder og elsker fred og ro – bor han et sted hvor der er meget myldretid. For at finde ro forsøger han hverdag at gemme sig.
Emma på legepladsen
Emma elskede som barn at komme hjem til bedsteforældrene og gynge. Selv som voksen nyder hun at tage en gyngetur når hun kommer forbi legepladsen.
Carl elsker at læse
Carls mor har altid læst højt for ham, og han har aldrig mistet interessen for bøger. Selv da han arbejdede i Dagli’ Brugsen havde han nogle gange bøger med til de stille stunder.
Anna og Niels har snart sølvbryllup
Anna og Niels har været gift i snart 19 år og holder meget af den nærhed der følger med. De skal snart holde sølvbryllup på Severin, og har allerede booket deres fest…
Berits kæreste Christian
Christian har lige købt hus med Berit. Han nyder friheden og at han ikke skal sigte så meget når han skal tisse.
Stine og Frederik
Stine har boet sammen med Frederik i 4 år. Hun er begyndt at kede sig lidt efter at Frederik har fået nogle underlige arbejdstider.
Morten er studerende på CBS
Morten er nabo til Stine og Frederik. Han læser en bachelor på CBS, og er meget genert omkring piger – og mener at han ikke har tid – men han er alligevel begyndt at snakke en del med naboen Stine.
Slagteren Katrine
Katrine blev udlært slagter på Andelsskolen i 1980-erne. Hun arbejdede nogle år i Kvickly, men savnede at være ude i naturen - så i dag arbejder hun som pedel på en ungdomsskole i Ribe.
Efterlønneren Marianne
Marianne er efter mange år på arbejdsmarkedet gået på efterløn. Hun nyder at have tid til børnebørnene og at nyde et godt glas vin med naboen Else.
Nysgerrige Hans
Hans er den nysgerrige type. Han er tit på kursus i Middelfart men vil hellere udforske naturen end hænge ud med de andre kursister.
Tidligere medarbejere Heidi og Alexander
Heidi og Alexander arbejdede begge på Severin – hvor de også lærte hinanden at kende i 2008. De er begge praktiske og elsker alt det varierede i deres job – nu er Heidi dagplejer, og Alexander arbejder på et slot.
Ægteparret Susan og John
Susan og John mødte hinanden for snart 27 år siden da de var på Andelsskole sammen. De arbejder begge stadig i Brugsen. Susan klarer regnskabet og John står for delikatessen.
Læs mere