Søg
Close this search box.

Den gode pause

Tips til den gode pause

For at afholde et vellykket arrangement er det vigtigt at planlægge nogle pauser, hvor deltagerne får et lille pusterum og kan lade ny energi. Det er vigtigt med disse små afbræk for, at deltagerne kan koncentrere sig hele dagen.

Vi har her samlet nogle tips til pauseplanlægningen.

Grønne Severinere
Find de Grønne Severinere

Design pauserne

Som mødeplanlægger har du mulighed for at designe pauserne, så de fremmer formålet med dit arrangement. Skemalæg de forskellige pauser og planlæg, hvad du ønsker at få ud af de forskellige pauser i løbet af dagen.

Sceneskift

Opfordr gerne deltagerne til at forlade lokalet for lige at strække benene og få lidt luftforandring. Samtidig er det altid en god ide at lufte ud i lokalet, så der kommer lidt frisk luft ind. Hvis det er en længere pause, kan deltagerne opfordres til at gå en lille tur i omgivelserne. Eventuelt kan det også være en ide at skifte lokale undervejs, for eksempel ved gruppearbejde.

Pauseværktøj til icebreakers og små teambuildingøvelser
Inspiration til dine pauser og til små icebreakers.

Aflæs stemningen

Hav altid et par små øvelser klar, som kan løfte stemningen, hvis du fornemmer at deltagerne mister koncentrationen og falder fra. En kort øvelse kan give masser af fornyet energi, så deltagerne igen er klar til at tage ny viden ind.

Personalefest eller firmafest afholder I selvfølgelig med udsigt til Lillebælt i Severins flotte restaurant. Her er også mulighed for at få særlig festmenu til selskabet.
Husk tid til at skabe nye relationer og sparring.

Networking

Det er vigtigt, at give deltagerne mulighed for at networke under pauserne. Mange deltagerne kommer netop for at sparre med andre indenfor samme branche/arbejdsområde. Det er vigtigt, at deltagerne får muligheden for at skabe nye relationer, får en erfaringsudveksling og evt. finder fremtidige sparringspartnere.

Forplejning

Sørg for at deltagerne er tanket op inden mødet ved f.eks. at starte med en morgenbuffet. Derefter er alle klar til dagens møde. Sørg for løbende at deltagerne kan tanke op med drikkevarer og snacks og sørg for en god solid frokost. Forplejningen skal gerne være sund og varierende med lidt til den søde tand, så vi kan sikre et konstant blodsukker og dermed en bedre koncentrationsevne.

Lækker frokostbuffet
Lækker mad med sunde råvarer er vores speciale

Tid til at tjekke mails?

Selvom de fleste fraråder at tjekke sin arbejdsmail, når man er til arrangementer ude af huset, viser erfaringen dog, at de fleste gør det. Accepter dette og lav det evt. til en planlagt pauseaktivitet. Derved kan du undgå, at deltagerne sidder med mobilen og tjekker mails eller lignende under mødet.

Teambuildingsaktiviteter

Det kan også være en god ide at benytte sig af forskellige teambuildingsøvelser eller andre samarbejdsøvelser for at skabe et bedre sammenhold og dynamik på holdet. Tjek om kursusstedet kan være behjælpelig med planlægningen og evt. kan anbefale nogle lokale aktører.

Jørgen og Anna personale gæst
Jørgen tager en snak med vores konference-koordinator Anna om pauser, og deres store værdi.

Gode tips fra en professionel underviser

Jørgen Larsen er underviser ved Detaildivisionen og fast underviser på Severin igennem mange år. Læs her hans guldkorn til en god pause.

1. Pause er pause – send ikke folk ud på pause med en refleksion eller en opgave.

2. Pausen er en oplagt mulighed for at få lidt bevægelse i kroppen. Og bevægelse giver næring til kroppen. Og så får du friskere deltagere i undervisningen. Win / Win.

3. Spørg aldrig – om deltagerne har spørgsmål inden en pause!
Hvad svar forventer du…?

4. Vejen til det værste sted på jorden er gruppefremlæggelser – hvor flere grupper skal fremlægge om samme emne!
Efter sådan 3-4 fremlæggelser, SÅ er der brug for pause

5. En Walk and Talk er IKKE en pause! Det er en opgave…

6. Pauser er til for at deltagere kan få et break fra undervisningen!
Ikke for at reflektere over et eller andet eller lige snakke om….

7. Lad nu deltagerne få fred for dig i pausen…!