Historien

Selv om det er blevet nye tider, ønsker vi at fastholde den gode og lange historie om Andelsskolen, som igennem tiderne har været et vigtigt omdrejningspunkt i udviklingen af FDB/COOP og Brugsbevægelsen.

Med over 80 år i bagagen, er Severin et af landets ældste kursuscentre. Med rødderne solidt plantet i andelstanken og Brugsbevægelsen i særdeleshed, går historien om Andelsskolen tilbage til 1932, hvor byggearbejdet påbegyndes i april måned. Allerede i starten af december 1932 var Andelsskolen klar til at modtage de første elever og kursister. Det er ikke et hvilket som helst sted du havner.
Andelsskolen blev bygget i start trediverne, med det ædle formål, at være ramme om at dygtiggøre og udvikle mennesker i deres jobfunktioner. I 2005 skiftede vi navn til Severin og er i dag både et kursus- og konferencecenter.

Læs hele historien om Andelsbevægelsens oprindelse, Andelsskolens åbning i 1932, og udviklingen af FDB, COOP og Severin op igennem årene her.

Severin Jørgensen var FDB´s første formand og en af de markante personligheder der førte frem til opførelse af dette kursuscenter. Vi syntes at det er en passende hyldest at navngive vores kursuscenter til et fyrtårn af hans kaliber. I Brugsbevægelsen satte Severin Jørgensen sig sine eftertrykkelige spor i sin lange formandsperiode og med bla. hans idéer bag etableringen af Andelsskolen, kan man ikke lade være med at lade sig imponere over hans enorme fremsynethed.

Skønne naturomgivelser, dejlige lokaler og faciliteter, helt igennem udsøgt mad hvad end det er morgenmad, frokost eller middag og en helt exceptionel servicemindedhed fra al personale hos jer – reception, køkken, tjenere, nattevagt, teknikere, rengøring m.fl. – alt sammen udført med virkelig varme og smil på læben. A. Jacobsen, Attractor