Severins skønne salatopskrifter - fra os til dig

Blomkålssalat med rødløg og peanuts
– ca. 6-8 personer

Alle ingredienser til marinaden blendes til en jævn masse.

Rødløg skrælles og snittes fint i både.
Kog eddike og sukker op i en gryde.
Når sukkeret er opløst, hældes lagen over rødløgene.
Afkøles inden brug.

Del blomkålen i mindre buketter og vend dem i marinaden.
Skyl salaten og fordel den i blomkålen. Anret i skål.

Drys med peanuts og syltede rødløg på toppen.

Der kan eventuelt laves en stor portion rødløg, da de kan gemmes på køl 2-3 måneder.

Syltede rødløg er meget anvendelige til for eksempel sandwich, smørrebrød eller fiskeretter.

Salaten egner sig til alle kødretter.

Ingredienser:

2 blomkål

1 hoved hjertesalat

50 g peanuts

3       rødløg

2 dl  eddike

2 dl  sukker

Marinade:

0,5 dl grov sennep

0,5 dl Dijon sennep

0,5 d lRavigottesauce

1 spsk honning

0,5 tsk salt

0,5 tsk gurkemeje

1,5 dl rapsolie

Blomkålssalat med pynt