Hvordan kan jeg bruge mine græskar?
Du kender det sikkert godt…
Trappen er pyntet med hele græskar og lygter med fyrfadslys, og du tænker – skal jeg virkelig bare smide det hele ud nu, hvor Halloween er overstået?
Svaret er NEJ.
Her får du et par opskrifter, så græskarrene ikke går til spilde – og du og familien kan nyde godt af de store lækre modne grøntsager – og du kan have helt god samvittighed. Du har nemlig været med til at reducere madspild.
PS.: Vi vil ikke anbefale at du laver mad med græskar der er forarbejdet til lygter eller græskarhoveder – de egner selvfølgelig ikke til mad.
Græskartærte
Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i og tilsæt æg og evt. vandet.
Det arbejdes sammen til en fast masse og sættes på køl.
Når dejen er blevet kold rulles den ud og lægges i en tærteform og bages i ovnen ved 180 grader i 12 minutter.
Imens skæres græskarret ud i små stykker og kog/damp det helt mørt og purér. Resten af ingredienserne puttes i og hældes op i den forbagte tærtebund og bages nu i ca 50 minutter til fyldet har sat sig.
Skal lige køle lidt af inden man sætter tænderne i den.
Ingredienser:
Dejen:
150 g hvedemel
100 g smør
2 spsk melis
1 æg
1 spsk vand
Fyldet:
300 g græskar
1 tsk stødt kanel
2,5 dl sødmælk
Lidt revet muskatnød
2 æg
Lidt stødt ingefær
1 dl honning


Bagte Græskar
Skræl græskar og skær det ud i både.
Alle kerner fjernes.
Vend bådene med rosmarin, olie og grovsalt.
Bages i en 200 grader varm ovn i
ca. 25 minutter.
Der må gerne være bid i.
Kan serveres som selvstændig garniture til mørke kødretter eller ost.
Ingredienser:
Hokkaido græskar
Rosmarin
Grovt salt
Olie til pensling
Ingredienser:
1 l. eddike
6 dl sukker
500 g græskar
1 spsk. revet frisk ingefær
1 kniv spids rød chili
2 stk. stjerne anis
Syltede Græskar
Skræl græskaret og fjern kernerne. Græskarkødet skæres i små tern.
Skræl ingefæren og riv den på et rivejern.
Eddike og sukker koges op. Kom derefter græskar, ingefær og chili i.
Efter de har stået ca. 2 minutter fyldes græskarstykker i atamon-skoldede patent- glas. Lagen hældes over og glasset skal fyldes helt op.
Alle græskarrene skal være dækket.
Afkøles og opbevares i køleskab.

Har du lyst til at inspireres med flere af Severins opskrifter, så klik her.