Ahhhh, duften af friskbagt rugbrød!
Her får du Severins opskrift på saftigt rugbrød med saft, kraft og kerner. Rugbrødet giver nyt liv til vores overskudsbrød fra morgen- og frokostbuffeten. Vi synes det er en oplagt måde at reducere madspild og sine bruge rester på en nem og velsmagende måde.
Prøv det selv derhjemme og få et lækkert rugbrød, der er nemt at lave og som har en god krumme.
Prøv også: Surdejsbrød med maltsirup
Ahhhh, duften af friskbagt rugbrød!
Her får du Severins opskrift på saftigt rugbrød med saft, kraft og kerner. Rugbrødet giver nyt liv til vores overskudsbrød fra morgen- og frokostbuffeten. Vi synes det er en oplagt måde at reducere madspild og sine bruge rester på en nem og velsmagende måde.
Prøv det selv derhjemme og få et lækkert rugbrød, der er nemt at lave og som har en god krumme.
Dag 1:
120 g solsikkekerner
100 g hørfrø
200 g skårne rugkerner fra Vild Hvede
20 g salt
½ liter vand
100 g tørt brød skåret i tern
Dag 2:
100 g hvedemel
300 g halvsigte rugmel
25 g gær
100 g maltsirup
40 g brun farin
1 dl vand
Dag 1:
Alle ingredienserne blandes sammen og lægges i blød i minimum et døgn.
Dagen efter køres massen med en k-spade, til massen er ensartet.
Dag 2:
Alle ingredienserne blandes sammen i røremaskinen og køres på lav hastighed i ca. 20 minutter.
Dejen kan nu fordeles ud i formene, de skal være omtrent halvfyldte.
Lad nu dejen stå ude med et hviskestykke over i minimum en time.
Når dejen er hævet til halvanden størrelse, kan rugbrødet bages på 180 grader i 1 time.
Tag rugbrødet ud af formen, mens det er varmt, og lad det afkøle på en rist.
CVR nr.: 31 93 63 30
CVR nr.: 31 93 63 30
© Severin. All rights reserved.