Opskrift på Severins rugbrød - med kerner og brødrester

Severins bæredygtige rugbrød med kerner og brødrester

Opskrift til 2 rugbrød

Ahhhh, duften af friskbagt rugbrød!

Her får du Severins opskrift på saftigt rugbrød med saft, kraft og kerner. Rugbrødet giver nyt liv til vores overskudsbrød fra morgen- og frokostbuffeten. Vi synes det er en oplagt måde at reducere madspild og sine bruge rester på en nem og velsmagende måde.

Prøv det selv derhjemme og få et lækkert rugbrød, der er nemt at lave og som har en god krumme.

 

Prøv også: Surdejsbrød med maltsirup

Severins bæredygtige rugbrød med kerner og brødrester

Severins bæredygtige rugbrød med kerner og brødrester

Opskrift til 2 rugbrød

Ahhhh, duften af friskbagt rugbrød!

Her får du Severins opskrift på saftigt rugbrød med saft, kraft og kerner. Rugbrødet giver nyt liv til vores overskudsbrød fra morgen- og frokostbuffeten. Vi synes det er en oplagt måde at reducere madspild og sine bruge rester på en nem og velsmagende måde.

Prøv det selv derhjemme og få et lækkert rugbrød, der er nemt at lave og som har en god krumme.

Ingredienser

Dag 1:

120 g solsikkekerner

100 g hørfrø

200 g skårne rugkerner fra Vild Hvede

20 g salt

½ liter vand

100 g tørt brød skåret i tern

Dag 2:

100 g hvedemel

300 g halvsigte rugmel

25 g gær

100 g maltsirup

40 g brun farin

1 dl vand

Sådan gør du

Dag 1:

Alle ingredienserne blandes sammen og lægges i blød i minimum et døgn. 

Dagen efter køres massen med en k-spade, til massen er ensartet.

Dag 2:

Alle ingredienserne blandes sammen i røremaskinen og køres på lav hastighed i ca. 20 minutter.

Dejen kan nu fordeles ud i formene, de skal være omtrent halvfyldte. 

Lad nu dejen stå ude med et hviskestykke over i minimum en time. 

Når dejen er hævet til halvanden størrelse, kan rugbrødet bages på 180 grader i 1 time. 

Tag rugbrødet ud af formen, mens det er varmt, og lad det afkøle på en rist.