fbpx

Severins supergode kager - fra os til dig

Severins Risalamandekage

Risengrød (dagen før):
Kom mælk, grødris og et nip salt i en gryde, og kog op under omrøring til den bliver cremet.
Du skal røre i gryden tit – ellers sætter det sig.
Placer nu gryden godt pakket ind (i f.eks. en dyne),
g lad den stå minimum 1 time.

Nu er risengrøden klar og kan opbevares køligt til dagen efter.
Når du skal i gang med kagen, skal risengrøden ikke være
for kold, så tag den ud af køleskabet ca. 30 minutter
før du skal i gang med at samle kagen.

Bund:
Pebernødderne knuses, hak de smuttede mandler,
smelt smørret og vend det sammen med de knuste
pebernødder og hakkede mandler.
Fordel massen i en bunden af en springform
ca. 21 cm i diameter. Sættes på køl.

Risalamandemousse:
Husblasen lægges i blød i koldt vand 10 minutter.
Rør risengrød, flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen.
Knug husblasen næsten fri for væde og smelt den i en lille
gryde sammen med mandelessens.
Afkøles til ca. 35 grader.
Vend herefter lidt af ostecremen i den smeltede husblas,
og hæld det så i ostecremen i en tynd stråle under
konstant omrøring.
Pisk fløden til skum og vend den forsigtig i ostecremen.
(PS.: HUSK en hel smuttet mandel i ostecremen, hvis der skal være mandelgave:-)
Fordel nu ostecremen i springformen.
Nu kan du sætte springformen i fryseren, mens du laver gele.

Kirsebærgele:
Læg husblasen i blød i koldt vand.
Sigt bærrene fra kirsebærsaucen.
Kog kirsebærsaucen op og smelt den knugede husblas heri.
Lad geleen køle af uden at blive stiv.
Hæld gelen forsigtigt over cheescaken og sæt den tilbage
i fryseren i 30 minutter.

Nu kan du pynte kagen med evt. hakkede mandler,
hvid eller mørk smeltet chokolade, julekrymmel eller kagestøv.
Slip kreativiteten løs:-)

Risengrød:

5 dl. sødmælk
90  g. grødris
1  nip salt

Bund:

200 g. pebernødder
75  g. smør
50  g. smuttede mandler

Risalamandemousse:

5 Husblas, blade
300  g. kogt risengrød
100  g. flødeost naturel
100  g. flormelis
3  tsk. vanillesukker
2  tsk. mandelessens
3  dl. piskefløde

HUSK 1 hel smuttet mandel i moussen, hvis der skal være en mandelgave 🙂

Kirsebærgelé:

5 Husblas, blade
500  g. kirsebær sauce
Risalamandekage
Læs mere