Severins sprøde salater

Vores gæster skal have det godt og blive forkælet - også når de kommer hjem

Månedens salat

April

Severins Salade Nicoise – ca. 6-8 personer

Kog kartofler med skræl i ca. 20-25 min. Afkøl og pil dem.

Grill tun på en grillpande i ca. 2 minutter og afkøl.

Kog æggene i 3 minutter. Lad dem køle af og pil dem derefter forsigtigt. Blancher bønner og afkøl.
Halver cherrytomater.

Anret det hele på tallerkener, så alle elementer er ligeligt fordelt.

Marinaden piskes sammen og hældes over salaten.

Server straks.

Denne salat er både velegnet som frokostret og som forret.

Ingredienser:
300 g rå tun
10       vagtelæg
200 g grønne bønner
300 g kartofler
1 pk    cherrytomater
1 pk     Lollo Rossa Salat
1 bdt    dild
1 glas   sorte Nicoise oliven

Marinade:
1 dl olivenolie
3 spsk vineddike
3 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk peber
1 tsk Dijon sennep

Marts

Bulgursalat med grillet grønt og ajvar – ca. 6-8 personer

Kog bulgur efter anvisning på pakken. Afkøles herefter.

Skær grøntsager i grove tern, og bland dem med olie, salt, peber, hele hvidløgsfed og timian. Bag det hele ved 225 grader i 20 minutter.
Afkøles.

Alle ingredienser til marianaden blendes til en cremet konsistens. Vendes i bulgur og de grillede grøntsager.

Anrettes i en skål og pyntes med brud af mozzarella, persille og skovsyre.

Denne salat kan med fordel bruges til kødfri aften, da den mætter godt.

 

Ingredienser:
300 g grov bulgur
1          squash
2          peberfrugter
1          aubergine
2         rødløg
1 fed   hvidløg
2 kviste timian
1 dl.    olie
1          chili
1 tsk    salt
1 tsk    peber
2 stk   bøffelmozarella
1 bdt   bredbladet persille

Marinade:
1 dl stærk ajvar
1 spsk honning
1 spsk paprika
1 spsk citronsaft
1 tsk salt
1 tsk peber
1 dl rapsolie

Februar

Bagte beder med balsamico, ricotta og solsikkekerner

Kog rødbeder næsten møre. Når de slipper en kniv er de klar.
Pil skrællen af rødbederne og afkøl dem.

Riv de afkølede rødbeder i tynde skiver på et mandolinjern og anret dem pænt på en tallerken.

Balsamicoglace hældes over rødbederne.

Solsikkekernerne vendes nu med honning og lidt fint salt.
De bredes ud på en bradepande med bagepapir og bages i 10 minutter ved 160 grader. Afkøles.

Toppes med skyllet frissésalat, brud af ricotta og drysses med solsikkekernerne.

Salaten egner sig især godt til torsk eller anden hvid fisk.

Ingredienser:
1 kg rødbeder
1 bk rødbedeblade
0,5 hoved frissésalat
200 g ricotta (ost)
1 dl balsamicoglace
100 g solsikkekerner
1 spsk honning

Januar

Blomkålssalat med syltede rødløg og peanuts – ca. 6-8 personer

Alle ingredienser til marinaden blendes til en jævn masse.

Rødløg skrælles og snittes fint i både.
Kog eddike og sukker op i en gryde.
Når sukkeret er opløst, hældes lagen over rødløgene.
Afkøles inden brug.

Del blomkålen i mindre buketter og vend dem i marinaden.
Skyl salaten og fordel den i blomkålen. Anret i skål.

Drys med peanuts og syltede rødløg på toppen.

Der kan eventuelt laves en stor portion rødløg, da de kan gemmes på køl 2-3 måneder.

Syltede rødløg er meget anvendelige til for eksempel sandwich, smørrebrød eller fiskeretter.

Salaten egner sig til alle kødretter.

 

Ingredienser:
2 blomkål
1 hoved hjertesalat
50 g peanuts
3       rødløg
2 dl  eddike
2 dl  sukker

Marinade:
0,5 dl grov sennep
0,5 dl Dijon sennep
0,5 d lRavigottesauce
1 spsk honning
0,5 tsk salt
0,5 tsk gurkemeje
1,5 dl rapsolie

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk