Opskrift på Severins citronfristelse kager - fra os til dig

Citronfristelser

– ca 6 stk

Severins små citronfristelser er en variation af den franske citrontærte – en sand klassiker, som smager skønt med marengs på toppen. 

Disse små lækkerier kombinerer friskheden af citron med den søde og luftige fornøjelse af marengs. Perfekte til enhver anledning eller bare som en forkælelse til dig selv.


Prøv også: Clafoutis med blommer

Lille citronkage med pynt af ribs

Citronfristelser

– ca 6 stk

Severins små citronfristelser er en variation af den franske citrontærte – en sand klassiker, som smager skønt med marengs på toppen. 

Disse små lækkerier kombinerer friskheden af citron med den søde og luftige fornøjelse af marengs. Perfekte til enhver anledning eller bare som en forkælelse til dig selv.

Lille citronkage med pynt af ribs

Prøv også: Clafoutis med blommer

Ingredienser

Tærtedej:
120 g tempereret smør
90 g flormelis
2 g salt
30 g mandelmel
2 æg
60 g hvedemel
170 g hvedemel (blandes i til sidst)

Citroncreme:
6            æg
190 g     sukker
2    dl     citronsaft
2 blade  husblas
100 g     smør
citronskal fra 4 citroner

Marengs:
100 g æggehvider
100 g sukker
100 g flormelis
1 knsp salt

Sådan gør du

Tærtedej:
Pisk smør med salt, mandelmel, flormelis, æg og 60 g hvedemel.
Bland ingredienserne grundigt uden at piske.
Tilsæt de sidste 170 g hvedemel, og rør dejen grundigt igennem igen.

Lad dejen hvile i køleskabet i nogle timer, inden du bruger den.
Tærtebundene (6 stk – ca. 8cm i diameter) bages i ovnen i 10-12 minutter ved 180 grader. Køles herefter af.

Citroncreme:
Læg husblassen i blød i 5 minutter i koldt vand.
Bland sukker og citronskal sammen i en gryde og lad det
simre i 5 minutter.
Tilføj æg og citronsaft og varm langsomt blandingen op til
ca. 85 grader under jævn omrøring.
Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet og har samme
konsistens som konditorcreme.

Tilsæt nu den drænede husblas. Når cremen er ca. 40 grader, tilsættes smørret.
Blend cremen jævn og “glat” med en stavblender.

Citroncremen kommes i en plasticbøtte og dækkes til med
vitawrap (filmen skal røre ved cremen og være helt tæt-
sluttende).
Lad cremen køle af.

Den afkølede creme kommes i en sprøjtepose med rund tyl og sprøjtes på de afkølede tærtebunde.

Marengs:
Pisk æggehvider og sukker med en håndmixer. Tilsæt salt. Pisk helt, indtil marengsen er blank og tyk.
Tilføj den sigtede flormelis og pisk det hele sammen.

Kom marengsen i en sprøjtepose med rund tyl og sprøjt ovenpå citroncremen. Brænd det øverste af marengsen med en gasbrænder, til den er let gylden.