Imponér dine gæster med denne moussekage med mazarinbund, blommemousse og fløjlsblød spraychokolade.
Moussekager er den perfekte mulighed for dig med en kreativ sans. Vil du udfolde dine kunstneriske evner, kan du pynte og dekorere på utallige måder, og du kan eksperimentere med forskellige smagsvariationer, så du kan lave en kage til enhver smag.
Severins efterårs moussekage kombinerer den rige og søde smag af mazarin, silkeblød chokoladeganache og aromatisk mousse lavet på sæsonens råvarer.
Prøv også: Tanjas Kolde Kys
Imponér dine gæster med denne moussekage med mazarinbund, blommemousse og fløjlsblød spraychokolade.
Moussekager er den perfekte mulighed for dig med en kreativ sans. Vil du udfolde dine kunstneriske evner, kan du pynte og dekorere på utallige måder, og du kan eksperimentere med forskellige smagsvariationer, så du kan lave en kage til enhver smag.
Severins efterårs moussekage kombinerer den rige og søde smag af mazarin, silkeblød chokoladeganache og aromatisk mousse lavet på sæsonens råvarer.
Mazarinbund:
600 g marcipan
200 g sukker
400 g blødt smør
6 stk æg
1 tsk bagepulver
200 g hvedemel
Chokoladeganache:
250 g mørk chokolade
1 dl fløde
1 spsk sukker
Blommemousse
250 g blommepure (anden frugt kan også bruges)
5 dl fløde
100 g sukker
4 blade husblas
Mazarinbund:
Ælt marcipan og sukker sammen, gerne med en K-spade i din køkkenmaskine. Tilsæt blødt smør.
Tilsæt først hvedemel og bagepulver, og til sidst tilsættes æg.
Mazarinmassen fordeles ud i en bradepande (ca. 45×37 cm) og bages i 15-20 minutter ved 180 grader. Afkøles.
Chokoladeganache:
Chokoladen smeltes over vandbad. Fløden og sukker lunes i en gryde til ca. 50-60 grader.
Bland nu fløden i chokoladen lidt ad gangen under omrøring, til ganachen er ensartet.
Blommemousse:
Blommepuré og sukker koges op. Husblas lægges i koldt vand i 10 minutter og tilsættes. Afkøl til stuetemperatur. Imens piskes fløde let til flødeskum: bland først 1/3 af fløden i den afkølede blommepuré, og vend derefter resten forsigtigt i med en dejskraber. Moussen skal støbes med det samme, inden den sætter sig.
Smør ganachen ud i et tyndt lag mens den stadig er lun, og afkøl herefter i minimum 2 timer.
Nu bruges en udstikker, der er et nummer mindre end din kagering, til at stikke kagerne ud med. Sæt de udstukne kager i midten af hver kagering. (Resten af mazarinkagen gemmes til f.eks. romkugler.)
Fordel moussen over kagerne, så den går helt ud til kanten. Den hældes ned ved siden af mazarinbunden hele vejen rundt og helt op til toppen af ringen. Kagen skal nu fryses til næste dag.
Kagen kommer nemt ud af formen ved at varme ringen med en gasbrænder eller varmt vand, så kagen selv glider ud. Sæt kagen på køl i 4 timer, så den er tøet op inden servering.
Kagepynt:
Kun kreativiteten sætter grænser: Prøv med spraychokolade og årstidens frugt/bær, eller pynt med stivpisket flødeskum flot sprøjtet op med en sprøjepose.
CVR nr.: 31 93 63 30
CVR nr.: 31 93 63 30
© Severin. All rights reserved.