Søg
Close this search box.

Opskrift på Severins fragilitékage - fra os til dig

Fragilitékage

– ca 15-20 personer

Fragilitékage, også kendt som “fragilité,” stammer fra den franske konditorverden. Navnet “fragilité” betyder “skrøbelighed” på fransk og kendetegner godt kagens karakteristiske struktur.

Fragilité består typisk af flere lag af lette og luftige nøddebunde, ofte lavet med knuste mandler eller hasselnødder.

Imellem lagene af nøddebunde findes en fyldig og cremet creme eller mousse. I dette tilfælde har vi lavet kagen med moccacreme, men du kan variere cremen præcist, som du vil.

 

Prøv også: Rugbrødslagkage med solbærmarmelade

Kage fragilite

Fragilitékage

– ca 15-20 personer

Fragilitékage, også kendt som “fragilité,” stammer fra den franske konditorverden. Navnet “fragilité” betyder “skrøbelighed” på fransk og kendetegner godt kagens karakteristiske struktur.

Fragilité består typisk af flere lag af lette og luftige nøddebunde, ofte lavet med knuste mandler eller hasselnødder.

Imellem lagene af nøddebunde findes en fyldig og cremet creme eller mousse. I dette tilfælde har vi lavet kagen med moccacreme, men du kan variere cremen præcist, som du vil.

Ingredienser

Fragilitébund:
250g sukker
250 g æggehvider
250 g marcipan
1 ps hasselnødeflager til pynt

Moccacreme:
1 liter piskefløde
3 blade husblas
75 g moccabønner (hele)
350 g hvid chokolade

Sådan gør du

Moccacreme:
Læg husblas i koldt vand. Varm fløden op til kogepunktet. Tilsæt husblas i fløden og lad kaffebønnerne ligge i den varme fløde i 2 timer.
Varm fløden op igen og sigt bønnerne fra. Fløden hældes nu ned i den hvide chokolade, røres ud, og dækkes til med film til næste dag.

Fragilitébund:
Marcipanen røres sammen med 50 g æggehvider. Resten af hviderne piskes op med sukker, hvorefter de to masser blandes forsigtigt sammen til én.
Massen hældes i en bageplade dækket med bagepapir.
Drys med hasselnøddeflager og bag ved 180 grader i ca. 25 minutter.

Cremen tages ud af køleskabet og piskes kort op.

Herefter smøres den på den afkølede fragilitébund
(på undersiden, hvor der ikke er hasselnøddeflager) og rulles sammen.

Kagen pyntes med flødeskum og chokolade.