Napoleonshatte er en dansk klassiker med sprød mørdej, der formes som en lille hat og fyldes med lækker kransemasse.
Den lækre småkage er også en klassiker her på Severin og populær blandt vores gæster. Prøv denne opskrift til dit næste kaffebord, og du får en småkage, der sender dig helt i skyerne.
Prøv også: Severins amerikanske cookies
Napoleonshatte er en dansk klassiker med sprød mørdej, der formes som en lille hat og fyldes med lækker kransemasse.
Den lækre småkage er også en klassiker her på Severin og populær blandt vores gæster. Prøv denne opskrift til dit næste kaffebord, og du får en småkage, der sender dig helt i skyerne.
Mørdej:
125 g blødt smør
125 g flormelis
250 g hvedemel
1 stk. æg
Opskrift på kakaokransemasse:
200 g marcipan
30 g flormelis
90 g sukker
50 g kakaopulver
15 g æggehvider
Marmelade til fyld
Mørk chokolade til at dyppe bunden
Mørdej:
Smør og flormelis køres sammen til ensartet konsistens.
Mel og æg tilsættes.
Når dejen er ensartet, formes den til en skive på maks et par cm. tykkelse. Dejen sættes derefter på køl i 3 timer, eller til næste dag. Dejen tages ud fra køl ca. 30 minutter før man skal bruge den.
Dejen rulles ud til ønsket tykkelse og stikkes ud med en rund udstikker i den størrelse, man ønsker.
Kakaokransemasse:
Sukker, flormelis og kakaopulver blandes sammen og piskes sammen med æggehviderne. Det skal ikke blive luftigt, bare røres sammen.
Massen æltes sammen med marcipanen lidt ad gangen.
Kransemassen trilles til kugler med et omfang på ca. en femmer, afhængig af hvor store man vil lave dem. Prik derefter hul i midten af kuglerne, fyld hullet med en smule marmelade og tril dem sammen til kugler igen.
Sæt en kugle på midten af en linse og fold tre kanter ind, så det ligner Napoleons hat. De bages på en bageplade med bagepapir.
Når de er bagt, køles de ned og dyppes i smeltet mørk chokolade.
Bagetid: 8-15 minutter på 180 grader, tiden afhænger af størrelsen på napoleonshattene.
CVR nr.: 31 93 63 30
CVR nr.: 31 93 63 30
© Severin. All rights reserved.