fbpx

Severins supergode kager - fra os til dig

Tung konfektkage – 18 – 20 personer

Kagebund:
Sukker og æg piskes sammen og det smeltede smør røres i.
De tørrede ingredienser røres i til en ensartet masse.
Bages i en lille bradepande (ca. 20×30 cm) midt i ovnen i
40-50 minutter ved 175 grader.

Når kagen er afkølet, laves chokolademoussen.

Chokolademousse:
Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk blommerne hvide.
Smelt chokoladen og pisk den i ægge- og sukkermassen.
Pisk fløden let og blød og vend det forsigtigt i moussen.

Den færdige chokolademousse hældes nu over den afkølede kage. Stil kagen på køl/frost i minimum 6 timer.

Når kagen skal serveres, skæres den ud i passende mundrette stykker.

Pynt gerne med revet mørk chokolade.

Kagebund:
500 g smeltet smør
750 g sukker
5         æg
125 g kakao
20 g bagepulver
25 g vaniljesukker
575 g hvedemel
200 g valnødder

Chokolademousse:
300 g mørk chokolade
(kakaoprocent over 40%)
7,5 dl piskefløde
9 spsk sukker
9          pasteuriserede æggeblommer

drømmen om chokolade
Læs mere