Severins supergode kager - fra os til dig

Tung konfektkage – 18 – 20 personer

Kagebund:

Sukker og æg piskes sammen og det smeltede smør røres i.

De tørrede ingredienser røres i til en ensartet masse.

Bages i en lille bradepande (ca. 20×30 cm) midt i ovnen i
40-50 minutter ved 175 grader.

Når kagen er afkølet, laves chokolademoussen.

Chokolademousse:

Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk blommerne hvide.

Smelt chokoladen og pisk den i ægge- og sukkermassen.

Pisk fløden let og blød og vend det forsigtigt i moussen.

Den færdige chokolademousse hældes nu over den afkølede kage. Stil kagen på køl/frost i minimum 6 timer.

Når kagen skal serveres, skæres den ud i passende mundrette stykker.

Pynt gerne med revet mørk chokolade.

Kagebund:

500 g smeltet smør

750 g sukker

5 æg

125 g kakao

20 g bagepulver

25 g vaniljesukker

575 g hvedemel

200 g valnødder

Chokolademousse:

300 g mørk chokolade

(kakaoprocent over 40%)

7,5 dl piskefløde

9 spsk sukker

9 pasteuriserede æggeblommer