Opskrift på Severins konfektkage - fra os til dig

Tung konfektkage

– 18 – 20 personer

Severins konfektkage er en sand hyldest til chokoladen! Den kombinerer en rig og intens chokoladebund med valnødder og en cremet, fyldig chokolademousse.

Konfektkage er en favorit blandt chokoladeelskere på grund af dens intense smag og luksuriøse konsistens. Den knasende chokoladebund og den fløjlsbløde chokolademousse giver en kompakt smagseksplosion, der er svær at modstå.

Prøv også: Severins glutenfri chokoladedrøm

Chokoladedrøm konfektkage kage

Tung konfektkage

– 18 – 20 personer

Severins konfektkage er en sand hyldest til chokoladen! Den kombinerer en rig og intens chokoladebund med valnødder og en cremet, fyldig chokolademousse.

Konfektkage er en favorit blandt chokoladeelskere på grund af dens intense smag og luksuriøse konsistens. Den knasende chokoladebund og den fløjlsbløde chokolademousse giver en kompakt smagseksplosion, der er svær at modstå.

Ingredienser

Kagebund:

500 g smeltet smør

750 g sukker

5 æg

125 g kakao

20 g bagepulver

25 g vaniljesukker

575 g hvedemel

200 g valnødder

Chokolademousse:

300 g mørk chokolade

(kakaoprocent over 40%)

7,5 dl piskefløde

9 spsk sukker

9 pasteuriserede æggeblommer

Sådan gør du

Kagebund:

Sukker og æg piskes sammen og det smeltede smør røres i.

De tørrede ingredienser røres i til en ensartet masse.

Bages i en lille bradepande (ca. 20×30 cm) midt i ovnen i
40-50 minutter ved 175 grader.

Når kagen er afkølet, laves chokolademoussen.

Chokolademousse:

Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk blommerne hvide.

Smelt chokoladen og pisk den i ægge- og sukkermassen.

Pisk fløden let og blød og vend det forsigtigt i moussen.

Den færdige chokolademousse hældes nu over den afkølede kage. Stil kagen på køl/frost i minimum 6 timer.

Når kagen skal serveres, skæres den ud i passende mundrette stykker.

Pynt gerne med revet mørk chokolade.