fbpx

Severins skønne salatopskrifter - fra os til dig

Blomkålssalat med rødløg og peanuts
– ca. 6-8 personer

 

Alle ingredienser til marinaden blendes til en jævn masse.

Rødløg skrælles og snittes fint i både.
Kog eddike og sukker op i en gryde.
Når sukkeret er opløst, hældes lagen over rødløgene.
Afkøles inden brug.

Del blomkålen i mindre buketter og vend dem i marinaden.
Skyl salaten og fordel den i blomkålen. Anret i skål.

Drys med peanuts og syltede rødløg på toppen.

Der kan eventuelt laves en stor portion rødløg, da de kan gemmes på køl 2-3 måneder.

Syltede rødløg er meget anvendelige til for eksempel sandwich, smørrebrød eller fiskeretter.

Salaten egner sig til alle kødretter.

 

Ingredienser:
2 blomkål
1 hoved hjertesalat
50 g peanuts
3       rødløg
2 dl  eddike
2 dl  sukker

Marinade:
0,5 dl grov sennep
0,5 dl Dijon sennep
0,5 d lRavigottesauce
1 spsk honning
0,5 tsk salt
0,5 tsk gurkemeje
1,5 dl rapsolie

Blomkålssalat med pynt
Læs mere