fbpx

Hvordan kan jeg bruge mine græskar?

Du kender det sikkert godt…

Trappen er pyntet med hele græskar og lygter med fyrfadslys, og du tænker – skal jeg virkelig bare smide det hele ud nu, hvor Halloween er overstået?

Svaret er NEJ.

Her får du et par opskrifter, så græskarrene ikke går til spilde – og du og familien kan nyde godt af de store lækre modne grøntsager – og du kan have helt god samvittighed. Du har nemlig været med til at reducere madspild.

PS.: Vi vil ikke anbefale at du laver mad med græskar der er forarbejdet til lygter eller græskarhoveder – de egner selvfølgelig ikke til mad.

Græskartærte

 

Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i og tilsæt æg og evt. vandet.
Det arbejdes sammen til en fast masse og sættes på køl.
Når dejen er blevet kold rulles den ud og lægges i en tærteform og bages i ovnen ved 180 grader i 12 minutter.
Imens skæres græskarret ud i små stykker og kog/damp det helt mørt og purér. Resten af ingredienserne puttes i og hældes op i den forbagte tærtebund og bages nu i ca 50 minutter til fyldet har sat sig.

Skal lige køle lidt af inden man sætter tænderne i den.

Ingredienser:

Dejen:
150 g hvedemel
100 g smør
2 spsk melis
1 æg
1 spsk vand

Fyldet:
300 g græskar
1 tsk stødt kanel
2,5 dl sødmælk
Lidt revet muskatnød
2 æg
Lidt stødt ingefær
1 dl honning

Bagte Græskar

 

Skræl græskar og skær det ud i både.
Alle kerner fjernes.
Vend bådene med rosmarin, olie og grovsalt.

Bages i en 200 grader varm ovn i
ca. 25 minutter.

Der må gerne være bid i.
Kan serveres som selvstændig garniture til mørke kødretter eller ost.

Ingredienser:

Hokkaido græskar
Rosmarin
Grovt salt
Olie til pensling

Ingredienser:

1 l. eddike
6 dl sukker
500 g græskar
1 spsk. revet frisk ingefær
1 kniv spids rød chili
2 stk. stjerne anis

Syltede Græskar

Skræl græskaret og fjern kernerne. Græskarkødet skæres i små tern.
Skræl ingefæren og riv den på et rivejern.
Eddike og sukker koges op. Kom derefter græskar, ingefær og chili i.

Efter de har stået ca. 2 minutter fyldes græskarstykker i atamon-skoldede patent- glas. Lagen hældes over og glasset skal fyldes helt op.

Alle græskarrene skal være dækket.

Afkøles og opbevares i køleskab.

Har du lyst til at inspireres med flere af Severins opskrifter, så klik her.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk