Vi vil gerne gøre en forskel...

Ansvarlighed for medmennesker og miljøet

Lad os passe på hinanden og vores jord

Samfundsansvar og CSR på Severin

Hvert år byder vi mere end 80.000 gæster velkommen til Severin, hvilket betyder, at vi har kontakt med mange mennesker hver dag. Dette giver os et stort ansvar som vi har fokus på ved løbende at sætte klare mål og skabe kontinuerlige tiltag for at fremme den bæredygtige udvikling.

Derfor har vi blandt andet det økologiske spisemærke i bronze, er certificeret med “God Adgang”, har energimærke A i vores nye konferencefaciliteter og er Green Key certificeret.

Læs mere om vores mange tiltag herunder:

Certificeringer og vedvarende energi

På Severin fokuserer vi fortsat på at blive endnu bedre til at passe på vores omgivelser, og vi forbedrer løbende vores indsatser omkring miljøhensyn. Det betyder, at vi i dag:

 • er Green Key certificeret, og det betyder for dig som gæst, at vi lever op til en række stramme miljøkrav.

 • vi har økologisk spisemærke i bronze (30-60%økologi), og arbejder hver dag med fokus på lokale råvarer, bæredygtighed og madspild.

 • vi sælger overskudsmad via Too Good To Go
 • vi sponsorerer Danske Hospitalsklovne.
  Det betyder blandt andet at vi:
  – donerer 1 krone for hver kilometer man løber, som gæst eller
    ansat på Severin sælger overskudskage til vores konferencegæster,
    hvor hele beløbet går til klovnene
  – danner rammen om noget af deres uddannelse.

 • vi har 2.786 m2 ”vild med vilje” haver med insekthoteller, frugttræer og masser af vilde blomster og buske, for at fremme biodiversiteten.

 • vi producerer dele af vores strøm og varmt vand via solcelle- og solfangeranlæg, hvilket sparer minimum 50 ton C02 hvert år.

 • vi er en del af mærkeordningen GodAdgang.
  Mere end 15 pct. af danskerne er berørt af en funktionsnedsættelse.
  God tilgængelighed er en forudsætning for at mennesker med funktionsnedsættelse kan færdes på lige fod med alle andre.

Medarbejdertrivsel, arbejdsglæde og sundhed

Medarbejderne er Severins DNA, og det er dem, der gør hele forskellen. Derfor skal vi tage rigtig godt vare på dem alle. Det betyder, at vi:

 • kårer Månedens Severiner: Alle medarbejdere stemmer på en god kollega, som fortjener at blive fremhævet.

 • kårer Årets Severiner: Alle medarbejdere stemmer på en af de 12, der er blevet kåret som Månedens Severiner.

 • arbejder fokuseret med vores APV og lytter til alle kollegaers ønsker og behov, for at de hver især opnår et godt arbejdsmiljø – både fysisk og psykisk.

 • arbejder målrettet med medarbejdertrivsel og bruger bl.a. Worklife barometeret ”Howdy” til både fysisk og mental trivsel.

 • udøver værdibaseret, målrettet, synlig og dialog baseret ledelse, hvor opfølgning på den enkeltes indsats og konstruktiv feedback er en naturlighed hos os

 • har stor fokus på medarbejdertrivsel og medarbejdersundhed ved at skabe en arbejdsplads, hvor vi kan have det sjovt når vi arbejder.

 • vi arbejder målrettet på at beholde ældre medarbejdere så længe som muligt og tilpasser deres arbejdstid efter deres ønsker.

 • vi har et fitnessrum, som kan benyttes af alle, og massageordning og sundhedsforsikring som dækker vores medarbejdere.
Jakob og Anne sørger for at du får en lækker og varieret frokostbuffet
Severinerne er vores DNA
Det økologiske Spisemørke i bronze 30-60% økologi
Hos os får du altid 30-60% økologi
Jonas har taget sin uddannelse som både tjener og receptionist hos os på Severin
Jonas har taget sin uddannelse som både tjener og receptionist hos os på Severin
Severinerne - gode arbejdsforhold giver glade medarbejdere
Severinerne - gode arbejdsforhold giver glade medarbejdere
Vibeke plukker buketter i vores vild med vilje have
Vibeke plukker buketter i vores vild med vilje have

Vi vil gerne være noget for nogen…

Det er vigtigt for os, at vi støtter dem, der har brug for en ekstra hånd.

På Severin betyder det, at vi kontinuerligt:

 • uddanner elever:  Vi har i alt 2 elevpladser i vores reception, 4 i vores køkken og 2 i vores restaurant

 • er virksomhedscenter for Jobcenter Middelfart: Vi har 4 pladser, hvor vi hjælper borgere i arbejdsprøvning

 • vi støtter minimum ét velgørenhedsprojekt hvert år og har siden 2017 støttet Danske Hospitalsklovne gennem diverse tiltag.

 • vi donerer bl.a. 1 kr. til Danske Hospitalsklovne for hver kilometer, man løber, både hvis man er medarbejder eller gæst på Severin. Det er godt for sammen-holdet, sundheden, og sidst men ikke mindst går det til en god sag.

 • vi er en del af mærkeordningen GodAdgang. Mere end 15 pct. af danskerne er berørt af en funktionsnedsættelse. God tilgængelighed er en forudsætning for at mennesker med funktionsnedsættelse kan færdes på lige fod med alle andre.
Lewis - stolt kokke-elev på Severin
Her er Lewis: stolt kokke-elev på Severin

Genanvendelse og affaldsminimering

Vi arbejder kontinuerligt med at nedbringe vores madspild.

Derfor har vi også affaldssortering i 9 fraktioner, hvor vores gæster som en naturlig dell hjølper med at sortere, når de er gæst hos os.

Vi stiller krav til vores leverandører omkring miljø og etik.
For eksemplel leveres økologisk grønt i genbrugsemballage, som tages med retur efter levering, da vi stiller krav om mindre emballage.

Vores forbrug af plastik vandflasker blev udfaset i 2021, hvor vi gik over til stationære vandstationer i hele huset og ved alle konferencelokaler.

Tina - direktør på Severin - arbejder hver dag på at skabe en arbejdsplads hvor der er stor fokus på social ansvarlighed og verdensmålene
Tina - direktør på Severin - arbejder hver dag på at skabe en arbejdsplads hvor der er stor fokus på social ansvarlighed og verdensmålene

Fremme biodiversiteten

Med vores vilde have giver vi plads til vild natur og inspirerer vores gæster til at gøre det samme derhjemme. Derfor er vores store forhave lagt om til vild blomsterhave, så insekter kan få en dejlig rasteplads med insekthoteller til vinterovernatning og dejlig nektar fra blomster til fri afbenyttelse. Haven er en proces, og den bliver flottere og flottere med årene.

I dag har vi 2.786 m2 ”vild med vilje” haver med insekthoteller, frugttræer og masser af vilde blomster og buske, for at fremme biodiversiteten.

Have for have gør vi en forskel.

Indkøbspolitik og ansvarlighed

Det er vigtigt for os, at vi lever op til vores kunders krav og ønsker – og vi gør det med et smil. Derfor stiller vi store krav til os selv og vores leverandører. Det betyder, at vi på Severin:

 • Holder os opdaterede omkring læring og formidling, så vi kan skabe de bedste rammer, hvor du kan fordybe dig eller lade dig inspirere

 • Arbejder med at udvikle velsmagende mad til allergikere og andre, som ønsker særligt tilberedt kost

 • stiller krav til vores leverandører omkring miljø og etik

 • God tilgængelighed er en forudsætning for at mennesker med funktionsnedsættelse kan færdes på lige fod med alle andre. Vi er derfor en del af mærkeordningen GodAdgang.
Severins vilde have - god for insekter og diversitet
Vi har 2.786 m2 vild med vilje haver på ejendommen rund om Severin
Statsaftale SKI aftale

Vi er leverandør på SKI-rammeaftalen / Statsaftalen og kan levere hotelophold på konkurrencedygtige vilkår til det offentlige. Som leverandør lever vi op til en række minimumskriterier inden for kvalitet, miljø og samfundsansvar