Søg
Close this search box.

Mød naturen i Severins baghave

Staurby Skov - frisk luft og rekreation

Staurby Skov – rekreativt område i Severins baghave

Staurby Skov er et fantastisk rekreativt område og aktiviteternes skov; løb, cykle, ridning og med særlig tilladelse: orienteringsløb, rollespil, hundetræning, træklatring mv.
I skoven bagved Severin er der bl.a. etableret en asfalteret cykel- og løbesti, en sideløbende ridesti samt mountain bike spor (5,7 km blåt spor) til både nybegynderen og den mere erfare MTB’er.

Staurby Skov ligger parallelt med Lillebælt ud mod Strib, og starter i Severins baghave.
Følger du stien under Den Nye Lillebæltsbro (se kort nederst på siden – start ved nr. 6) og går hen til den røde sti (1), vil du ydermere også kunne finde et helt nyopført motions- og aktivitetsområde med flotte trænings- og balanceredskaber udført i naturens egne materialer.

Orkideer i kikkerten

I skoven finder du et flora af træer og planter. Især i de tidlige forårsmåneder, når du vandrer gennem skoven, vil du opleve de skønne liljekonvaller, majblomster og anemoner i skovbunden.

Skoven huser sjældne orkideer, som overvåges af Middelfart Kommune, som også gerne ser vækst af planten. Orkideerne er fredede. Derfor er det ikke tilladt at fjerne orkideer fra skoven.

Vild Mad i Staurby Skov – brug vores app!

Naturpark Lillebælt er med i Danske Naturparker, og en del af “Vild Mad-appen”, hvor Staurby Skov har en sanketur. https://naturparklillebaelt.dk/smag-paa-lillebaelt/

Ved at downloade appen “Vild mad”, og gå ind under: “Naturpark og ruter i Danmark”, så finder man Staurby Skov, og kan gå i gang.

Nu er du klar til at finde brombær, hindbær og hyldebær i Staurby Skov.
“Vild Mad” appen giver dig tip til hvad du kan finde i naturen og opskrifter på hvad de kan bruges til.

Historiens spor i skoven

En tur gennem Staurbyskov byder også på gravhøje, rigt dyreliv, og gamle jorddiger.

De gamle jorddiger blev historisk set brugt til at “indhegne” jordlodder, som bønnerne brugte til dyrehold eller sankede brænde. I 1700 tallet var der et stort fokus på at forøge skovområder, da der var meget lidt skov tilbage i Danmark. Derfor blev der bygget diger til at afholde dyrene fra at æde de små skud fra træerne. Ved Staurbyskovvej findes et af disse diger stadigvæk. Diget er beskyttet af Middelfart Kommune.

Der findes desuden gravhøje som er mere end 4000 år gamle. I 2016 blev der kortlagt to helt nyfundne gravhøje på vegne af borgeren Mette Brorsen, Middelfart Kommune og Odense Bys Museer. Gravhøjene skal fritlægges, så de bliver mere synlige for offentligheden.

Staurby-skov-oversigtskort-724x1024