fbpx

Severins supergode kager - fra os til dig

Jordbærtærte – 10-12 personer

Mørdej:
Saml de tørre ingredienser med det kolde smær – helst med fingrene. Til sidst tilføjes æggeblommen under omrøring.

Mørdejen sættes på køl i 30 minutter. Smør en tærteform med fedtstof .
Herefter rulles mørdejen ud, til den passer i en tærteformen (ca. 22 cm i diameter).

Mazarinmasse:
Start med at rive marcipan på et rivejern og put den i en skål. Tilsæt smør og rør rundt. Put æg, sukker og hvedemel op i skålen og rør igen rundt.

Kom mazarinmassen op i tærteformen og bag ved 200 grader varmluft i 20 minutter.

Mens tærten er varm, lægges der hakket chokolade på toppen, så den smelter. Brug en pensel til at fordele chokoladen.

Sæt kagen på køl til chokoladen er stivnet.

Vaniljecreme:
Rør æg, sukker og majsstivelse sammen og tilsæt vaniljekorn. Lun mælken i en gryde og hæld det i skålen med æggemassen.
Rør rundt og hæld det tilbage
i gryden.
Sæt gryden over middel varme og rør rundt til den tykner.

Pisk flødeskum og vend den kolde creme deri. Hæld vanilje-
cremen ovenpå tærtedejen og pynt med jordbær.
Top kagen med friske mynteblade.

Mørdej:
100 g koldt smør
50 g flormelis
125 g hvedemel
1   æggeblomme

Mazarinmasse:
175 g marcipan
175 g smør
3        æg
150 g sukker
50 g hvedemel
75  g mørk chokolade

Vaniljecreme:
1          æg
1 spsk majsstivelse
2 spsk sukker
2 dl     mælk
2,5 dl  fløde
1/2      vaniljestang

Pynt:
500 g frise jordbær
frisk mynte

Tærte med jordbær
Læs mere