Severins supergode kager - fra os til dig
Jordbærtærte – 10-12 personer
Mørdej:
Saml de tørre ingredienser med det kolde smær – helst med fingrene. Til sidst tilføjes æggeblommen under omrøring.
Mørdejen sættes på køl i 30 minutter. Smør en tærteform med fedtstof .
Herefter rulles mørdejen ud, til den passer i en tærteformen (ca. 22 cm i diameter).
Mazarinmasse:
Start med at rive marcipan på et rivejern og put den i en skål. Tilsæt smør og rør rundt. Put æg, sukker og hvedemel op i skålen og rør igen rundt.
Kom mazarinmassen op i tærteformen og bag ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
Mens tærten er varm, lægges der hakket chokolade på toppen, så den smelter. Brug en pensel til at fordele chokoladen.
Sæt kagen på køl til chokoladen er stivnet.
Vaniljecreme:
Rør æg, sukker og majsstivelse sammen og tilsæt vaniljekorn. Lun mælken i en gryde og hæld det i skålen med æggemassen.
Rør rundt og hæld det tilbage
i gryden.
Sæt gryden over middel varme og rør rundt til den tykner.
Pisk flødeskum og vend den kolde creme deri. Hæld vanilje-
cremen ovenpå tærtedejen og pynt med jordbær.
Top kagen med friske mynteblade.
Mørdej:
100 g koldt smør
50 g flormelis
125 g hvedemel
1 æggeblomme
Mazarinmasse:
175 g marcipan
175 g smør
3 æg
150 g sukker
50 g hvedemel
75 g mørk chokolade
Vaniljecreme:
1 æg
1 spsk majsstivelse
2 spsk sukker
2 dl mælk
2,5 dl fløde
1/2 vaniljestang
Pynt:
500 g frise jordbær
frisk mynte
