fbpx

Severins supergode kager - fra os til dig

Jordbærtærte – 10-12 personer

Mørdej:
Saml de tørre ingredienser med det kolde smær – helst med fingrene. Til sidst tilføjes æggeblommen under omrøring.

Mørdejen sættes på køl i 30 minutter. Smør en tærteform med fedtstof .
Herefter rulles mørdejen ud, til den passer i en tærteformen (ca. 22 cm i diameter).

Mazarinmasse:
Start med at rive marcipan på et rivejern og put den i en skål. Tilsæt smør og rør rundt. Put æg, sukker og hvedemel op i skålen og rør igen rundt.

Kom mazarinmassen op i tærteformen og bag ved 200 grader varmluft i 20 minutter.

Mens tærten er varm, lægges der hakket chokolade på toppen, så den smelter. Brug en pensel til at fordele chokoladen.

Sæt kagen på køl til chokoladen er stivnet.

Vaniljecreme:
Rør æg, sukker og majsstivelse sammen og tilsæt vaniljekorn. Lun mælken i en gryde og hæld det i skålen med æggemassen.
Rør rundt og hæld det tilbage
i gryden.
Sæt gryden over middel varme og rør rundt til den tykner.

Pisk flødeskum og vend den kolde creme deri. Hæld vanilje-
cremen ovenpå tærtedejen og pynt med jordbær.
Top kagen med friske mynteblade.

Mørdej:
100 g koldt smør
50 g flormelis
125 g hvedemel
1   æggeblomme

Mazarinmasse:
175 g marcipan
175 g smør
3        æg
150 g sukker
50 g hvedemel
75  g mørk chokolade

Vaniljecreme:
1          æg
1 spsk majsstivelse
2 spsk sukker
2 dl     mælk
2,5 dl  fløde
1/2      vaniljestang

Pynt:
500 g frise jordbær
frisk mynte

Tærte med jordbær

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk