Søg
Close this search box.

Opskrift på Severins jordbærtærte - fra os til dig

Jordbærtærte – 10-12 personer

Mørdej:

Saml de tørre ingredienser med det kolde smær – helst med fingrene. Til sidst tilføjes æggeblommen under omrøring.

Mørdejen sættes på køl i 30 minutter. Smør en tærteform med fedtstof .

Herefter rulles mørdejen ud, til den passer i en tærteformen (ca. 22 cm i diameter).

Mazarinmasse:

Start med at rive marcipan på et rivejern og put den i en skål. Tilsæt smør og rør rundt. Put æg, sukker og hvedemel op i skålen og rør igen rundt.

Kom mazarinmassen op i tærteformen og bag ved 200 grader varmluft i 20 minutter.

Mens tærten er varm, lægges der hakket chokolade på toppen, så den smelter. Brug en pensel til at fordele chokoladen.

Sæt kagen på køl til chokoladen er stivnet.

Vaniljecreme:

Rør æg, sukker og majsstivelse sammen og tilsæt vaniljekorn. Lun mælken i en gryde og hæld det i skålen med æggemassen.

Rør rundt og hæld det tilbage

i gryden.

Sæt gryden over middel varme og rør rundt til den tykner.

Pisk flødeskum og vend den kolde creme deri. Hæld vanilje-

cremen ovenpå tærtedejen og pynt med jordbær.

Top kagen med friske mynteblade.

Mørdej:

100 g koldt smør

50 g flormelis

125 g hvedemel

1 æggeblomme

Mazarinmasse:

175 g marcipan

175 g smør

3 æg

150 g sukker

50 g hvedemel

75 g mørk chokolade

Vaniljecreme:

1 æg

1 spsk majsstivelse

2 spsk sukker

2 dl mælk

2,5 dl fløde

1/2 vaniljestang

Pynt:

500 g frise jordbær

frisk mynte

Jordbærtærte kage