Søg
Close this search box.

Opskrift på Severins jordbærkage - fra os til dig

Jordbærkage
– 10-12 personer

Den klassiske jordbærkage er en smagen af dansk sommer. Prøv Severins jordbærkage med mørdej, mazarinmasse, vaniljecreme og friske jordbær. 

Traditionelt serveres jordbærkage om sommeren, når jordbærsæsonen er på sit højeste og bærrene er mest saftige og søde.

Kagen er hit blandt vores gæster her på Severin, og den vil med garanti kunne glæde dig og dine venner og familie hjemme i haven på en herlig sommerdag, hvor den friske smag af jordbær kan nydes i fulde drag.

 

Prøv også: Hindbærkage med mazarinbund

Jordbærtærte kage

Jordbærkage
– 10-12 personer

Den klassiske jordbærkage er en smagen af dansk sommer. Prøv Severins jordbærkage med mørdej, mazarinmasse, vaniljecreme og friske jordbær. 

Traditionelt serveres jordbærkage om sommeren, når jordbærsæsonen er på sit højeste og bærrene er mest saftige og søde.

Kagen er hit blandt vores gæster her på Severin, og den vil med garanti kunne glæde dig og dine venner og familie hjemme i haven på en herlig sommerdag, hvor den friske smag af jordbær kan nydes i fulde drag.

Ingredienser

Mørdej:

100 g koldt smør

50 g flormelis

125 g hvedemel

1 æggeblomme

Mazarinmasse:

175 g marcipan

175 g smør

3 æg

150 g sukker

50 g hvedemel

75 g mørk chokolade

Vaniljecreme:

1 æg

1 spsk majsstivelse

2 spsk sukker

2 dl mælk

2,5 dl fløde

1/2 vaniljestang

Pynt:

500 g friske jordbær

frisk mynte

Sådan gør du

Mørdej:

Saml de tørre ingredienser med det kolde smær – helst med fingrene. Til sidst tilføjes æggeblommen under omrøring.

Mørdejen sættes på køl i 30 minutter. Smør en tærteform med fedtstof .

Herefter rulles mørdejen ud, til den passer i en tærteformen (ca. 22 cm i diameter).

Mazarinmasse:

Start med at rive marcipan på et rivejern og put den i en skål. Tilsæt smør og rør rundt. Put æg, sukker og hvedemel op i skålen og rør igen rundt.

Kom mazarinmassen op i tærteformen og bag ved 200 grader varmluft i 20 minutter.

Mens tærten er varm, lægges der hakket chokolade på toppen, så den smelter. Brug en pensel til at fordele chokoladen.

Sæt kagen på køl til chokoladen er stivnet.

Vaniljecreme:

Rør æg, sukker og majsstivelse sammen og tilsæt vaniljekorn. Lun mælken i en gryde og hæld det i skålen med æggemassen.

Rør rundt og hæld det tilbage

i gryden.

Sæt gryden over middel varme og rør rundt til den tykner.

Pisk flødeskum og vend den kolde creme deri. Hæld vanilje-

cremen ovenpå tærtedejen og pynt med jordbær.

Top kagen med friske mynteblade.