Opskrift på Severins surdejsbrød - med maltsirup og brødrester

Bæredygtigt surdejsbrød med maltsirup og brødrester

Opskrift til 3 formbrød eller 50 kuvertbrød

Duften af friskbagt brød er svær at slå. Findes der noget bedre end duften af nybagte boller eller brød en lørdag morgen, hvor tiden er god og kaffen er friskbrygget?

Her får du Severins opskrift på surdejsbrød. Vi bruger maltsirup for at give brødet en sødlig karamelagtig smag og brødrester for at reducere madspild og give vores overskudsbrød nyt liv.

Du kan både bruge frisk surdej til denne opskrift, men du kan også sagtens bruge tørsurdej, hvis du ikke har din egen surdej.

Prøv også: Saftigt rugbrød med kerner og brødrester

Severins bæredygtige maltbrød med surdej og brødrester

Bæredygtigt surdejsbrød med maltsirup og brødrester

Opskrift til 3 formbrød eller 50 kuvertbrød

Duften af friskbagt brød er svær at slå. Findes der noget bedre end duften af nybagte boller eller brød en lørdag morgen, hvor tiden er god og kaffen er friskbrygget?

Her får du Severins opskrift på surdejsbrød. Vi bruger maltsirup for at give brødet en sødlig karamelagtig smag og brødrester for at reducere madspild og give vores overskudsbrød nyt liv.

Du kan både bruge frisk surdej til denne opskrift, men du kan også sagtens bruge tørsurdej, hvis du ikke har din egen surdej.

Ingredienser

Dag 1:

220 g tørt brød udskåret

4 dl vand

20 g salt

10 g sukker

50 g tørsurdej (eller ens egen surdej)

40 g hørfrø

Dag 2:

650 g hvedemel

30 g gær

150 g maltsirup

Sådan gør du

Dag 1:

Alle ingredienserne blandes sammen og lægges i blød i minimum et døgn. 

Dagen efter køres massen med en k-spade, til massen er ensartet.

Dag 2:

Alle ingredienser tilsættes, og man tilføjer vand, til dejen får en brøddej-konsistens. Mængden af vand afhænger af, hvilken slags tørt brød man har brugt.

Dejen skal køre i maskinen, til den når en kernetemperatur på 25 grader. Lad nu dejen stå og hvile med viskestykke over i 30 minutter.

Denne dej kan laves til både kuvertstykker og formbrød. Begge dele skal hæve og pensles med vand, inden man bager dem.

Bagetid afhænger af størrelsen på brødet, men ovnen skal minimum være 210 grader når man sætter brødet ind, og der skrues derefter ned på 195 grader.