fbpx

Verdensmålene –
og vores fokusområder

Næsten 800 millioner mennesker er kronisk underernærede, som en direkte konsekvens af miljøforringelse, tørke og tab af biodiversitet. Vi vil gerne være med til at stoppe sult i verden og forbedre vores miljø.

Derfor vil vi forkæle vores gæster med mere økologi, mere grønt og mindre oksekød.
Faktisk skal vores økologiprocent helt op på 90% på morgenbuffet og kødforbruget pr. gæst pr. dag skal reduceres med 60% over de næste 5 år.

Som ansvarligt konferencehotel vil vi gerne øge vores indkøb af lokale råvarer på Fyn, som skal ske med respekt for vores producenters håndværk og historie.

Vi vil øge vores indkøb med 50%, men vi skal forbruge vores fødevarer med omhu, og vores ambition er intet madspild i 2030.

I forlængelse af det skal vores vilde have skabe bedre bestøvning til vores lokale producenter og inspirere lokalsamfundet til lidt vildere haver. Sammen kan vi skabe bedre biodiversitet.

Flere bier og mere økologi, mindre C02, pesticider og vandforbrug er vores fokusområder.

Se vores video her

Verdensmål 2 - Stop sult
Verdensmål 2 - Stop sult

Minimering af oksekødsforbruget og madspild:

Oksekødsproduktion kræver store landbrugsarealer og vandmængder samt udleder meget Co2.
Vi ønsker at vise vores gæster, at vi alle kan hjælpe verden, og med nye tiltag mindsker vi kødforbruget væsentligt og inspirerer til nye smage og spisevaner.

Fra januar 2020 er der 30 % mindre kød på vores frokostbuffet i forhold til 2019. Severin vil over de næste 5 år reducere vores oksekødsforbrug markant og dermed servere mere grønt og udvikle flere kødfrie serveringer. Vi vil opfordre vores gæster til at vælge kødfrie retter til deres 3-retters aftenmenuer.
Den besparelse, vi laver på kød, bruges på lækre økologiske råvarer til gæsterne.

Køkkenet har hver dag og hele tiden et fast fokus på at minimere madspild. Overskydende mad fra frokostbuffeten bliver solgt via TooGoodToGo. Alt vores madaffald bliver brugt til biobrændsel.

Kage og ansvarlighed hænger sammen på Severin, og ingen kage skal spildes.
Derfor bliver overskydende kage solgt til fordel for Danske Hospitalsklovne.

Medarbejdertrivsel, arbejdsglæde og sundhed:

Glade medarbejdere betyder gladere gæster.
Derfor arbejder vi fokuseret med social kapital* hver dag og lytter til vores kollegaers ønsker og behov, for at de hver især opnår et godt arbejdsmiljø – både fysisk og psykisk.
Omdrejningspunktet er gæsteoplevelsen og at skabe de bedste rammer og en tryg atmosfære for gæsterne i vores hus.
Severin har værdibaseret, målrettet, synlig og dialogbaseret ledelse, hvor opfølgning på den enkeltes indsats og konstruktiv feedback er en naturlighed hos os.
Vi arbejder målrettet på at beholde ældre medarbejdere så længe som muligt og tilpasser deres arbejdstid efter deres ønsker.

Hver måned kårer vi Månedens Severiner: Alle medarbejdere stemmer på en god kollega, som fortjener at blive fremhævet. Herudover måles medarbejdertrivselen hvert år.

Vi støtter minimum ét velgørenhedsprojekt hvert år og har siden 2017 støttet Danske Hospitalsklovne gennem diverse tiltag. Vi donerer bl.a. 1 kr. til Danske Hospitalsklovne for hver kilometer, man løber, både hvis man er medarbejder eller gæst på Severin. Det er godt for sammenholdet, sundheden, og sidst men ikke mindst går det til en god sag.

Vi har et fitnessrum, som kan benyttes af alle, og massageordning og sundhedsforsikring som dækker vores medarbejdere.

* Social Kapital = at opbygge og udnytte stærke relationer som kan gavne kvalitet og effektivitet – og samtidig styrke trivsel og godt arbejdsmiljø på Severin.

Verdensmål 3 - Sundhed og trivsel
Verdensmål 3 - Sundhed og trivsel
Verdensmå 8 - Anstændige jobs og økonomisk vækst
Verdensmå 8 - Anstændige jobs og økonomisk vækst

Sikre anstændigt arbejde til alle:

Vi er alle forskellige og det skal der være plads til.

På Severin mener vi, at alle har noget at bidrage med, og at vi har et fælles ansvar for at få alle med. Derfor er vi virksomhedscenter for Jobcenter Middelfart, hvor vi har fire arbejdsstationer tilgængelige for at hjælpe lokale borgere i arbejdsprøvning og for at hjælpe dem med at blive godt integreret i samfundet igen.

Vi uddanner elever og har i alt fem elevpladser fordelt i vores reception, køkken og restaurant.

Herudover tilbyder vi løbende uddannelse til medarbejdere efter ønsker og behov.

Mindre plastik og bæredygtig energi:

Vores forbrug af plastik vandflasker udfases i løbet af 2021, da vi går over til stationære vand-
stationer i hele huset og ved alle konferencelokaler, når den nye konferencebygning står færdig primo januar 2021.

Alternative energikilder har været del af Severin siden 2014, og dermed er vi med til at reducere det globale elforbrug. Selv producerer vi 30 % af vores strøm og 30 % af vores varme vand via solcelle- og solfangeranlæg, hvilket sparer 50 ton C02 om året.

Vi er Green Key certificeret, og det betyder for dig som gæst, at vi lever op til en række stramme miljøkrav.

Vi vil gerne mindske vores klimaaftryk og mener, der er sund fornuft i at købe økologisk og lokalt-producerede råvarer. Derfor samarbejder vi tæt med mange lokale fødevareproducenter med fokus på økologisk landbrug og dyrevelfærd og kan derfor tilbyde vores gæster stor variation af lokale økologiske lækkerier.

Til vores leverandører stiller vi krav om mindre emballage, bl.a. leveres økologisk grønt i genbrugsemballage, som tages med retur efter levering.

Verdensmål 7 - Bæredygtig energi
Verdensmål 7 - Bæredygtig energi
Verdensmål 12 - Ansvarligt forbrug og produktion
Verdensmål 12 - Ansvarligt forbrug og produktion

Implementering af mere økologi:

Bæredygtighed i køkkenet betyder hos Severin, at vi bruger så mange økologiske varer som muligt i al tilberedning af maden til vores gæster.

Vi måler dagligt økologiprocenten på vores morgenbuffet, og denne udgør til enhver tid et varesortiment med mere end 70% økologiske produkter.

Vi vil gerne mindske vores klimaaftryk og mener, der er sund fornuft i at købe økologisk og lokalt-producerede råvarer. Derfor samarbejder vi tæt med mange lokale fødevareproducenter med fokus på økologisk landbrug og dyrevelfærd og kan derfor tilbyde vores gæster stor variation af lokale økologiske lækkerier.

Til vores leverandører stiller vi krav om mindre emballage, bl.a. leveres økologisk grønt i genbrugsemballage, som tages med retur efter levering.

Bedre biodiversitet:

Vi lever af naturen og er dybt afhængig af de ’tjenester’, den leverer.
En rig natur giver os økosystemtjenester, som leverer fødevarer til os.

Vores insekter har det hårdt, flere arter er truet på deres eksistens. Vi vil gøre vores til, at vi på Fyn har nok bier til vores frugtavlere, så vi som konferencested hjælper til, at vi også har fynsk frugt de næste mange år.

Derfor lægger vi vores store forhave om til vild blomsterhave, så insekter kan få en dejlig rasteplads med insekthoteller til vinterovernatning og dejlig nektar fra blomster til fri afbenyttelse. Haven er en proces, og den bliver flottere og flottere med årene.

Med vores vilde have giver vi plads til vild natur og inspirerer vores gæster til at gøre det samme derhjemme. Have for have gør vi en forskel.

Verdensmål 15 - Livet på land
Verdensmål 15 - Livet på land

Et godt sted at blive klogere. Punktum.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk