Søg
Close this search box.

Inspiration til aktiviteter under dit ophold

Skønne oplevelser og aktiviteter i Middelfart - bo på Severin

Aktiviteter på Severin og i vores område

Vi kan tilbyde gode aktiviteter til ethvert arrangement, hvad enten det drejer sig om ren hygge, personaleudvikling eller teambuilding nær skov og strand.

Severin ligger ideelt placeret for oplevelser på Fyn og i Syddanmark. Der er 5 minutter til Middelfart, 15 minutter til Fredericia, 25 minutter til Kolding og 40 minutter til Odense, hvor du kan gå i H.C. Andersens fodspor.

Her på siden har vi samlet en række forslag til hvilke aktiviteter, du kan krydre dit ophold med. Når du har slået mave ovenpå morgenmadsbuffeten, er der oplevelser for alle inden for nem afstand – uanset, om du er til action-, kultur- eller naturoplevelser. Hvis du vil ud at prøve nogle af de store attraktioner i området, kan vi hjælpe med at arrangere:

Forslag til aktiviteter i forbindelse med til ophold​

Se verden lidt fra oven på Bridgewalking på Den Gamle Lillebæltsbro

Bridgewalking
En unik oplevelse

I Middelfart er vi stolte af at være det eneste sted i Europa, hvor du kan bestige en bro! Bridgewalking Lillebælt tilbyder en storslået, 2,5 kilometer gåtur over Lillebælt på toppen af Den Gamle Lillebæltsbro, som stod færdig i 1935. Fra 60 meters højde har du en ubeskrivelig udsigt over Lillebælt, Jylland, Fyn og Den Nye Lillebæltsbro.

Desuden står du på første række til at opleve de danske farvandes tætteste koncentration af marsvin. Der er faktisk ca. 3000 marsvin, der boltrer sig i Lillebælt!

Spejd efter marsvin i Lillebælt

Hvalsafari
Se marsvin i Lillebælt

I Lillebælt kan du komme på hvalsafari og opleve de danske farvandes tætteste koncentration af de små hvaler – marsvinene. Der er faktisk ikke mindre end ca. 3000 marsvin, der boltrer sig i Lillebælt! Det er muligt at se marsvin i Lillebælt hele året rundt, men der spottes absolut flest i de varmere måneder: maj, juni, juli og august.

Som en ekstra oplevelse, giver en hvalsafari mulighed for at betragte de to smukke Lillebæltsbroer fra vandet. En oplevelse som bestemt ikke skal fornægtes!

Lillebælt området er en ideel golfdestination

Golf
3 golfbaner lige i nærheden

Vil du have naturen helt tæt på med udsigt til Danmarks største Naturpark på teestedet, så er Lillebælt området en ideel golfdestination. Med 3 fine golfbaner inden for 30 min. afstand får du en stor variation med alt lige fra kuperet terræn, bynære baner og åbne seaside baner.

Med Try3golf Greenfee får du mulighed for at spille golf på de tre forskellige golfbaner, Fredericia Golf Club, Golfklubben Lillebælt og Birkemose Golf Club. De tre baner er udfordrende på hver sin måde. Greenfees til Try3Golf kan købes igennem Severin.

Uanset om du foretrækker en rolig gåtur, en energisk løbetur eller en udfordrende mountainbake tur, har Staurby Skov ruten til dig.

Staurby Skov
Frisk luft og rekreation

Udforsk naturens skatte på gåtur i Staurby Skov, der ligger i Severins baghave. Vælg mellem mange forskellige ruter, der byder på gravhøje, rigt dyreliv og gamle jorddiger. Uanset om du foretrækker en rolig gåtur, en energisk løbetur eller en udfordrende mountainbake tur, har Staurby Skov ruten til dig.

CLAY er Nordens største specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design

CLAY
Keramikmuseum Danmark

Snyd ikke dig selv for et besøg på CLAY, der er Nordens største specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design. På museet kan du gå på opdagelse i både moderne, eksperimenterende værker og følge keramikkens udvikling gennem århundreder.

Oplev 21 keramiske skulpturer på den 2,3 km lange keramikrute

Keramikruten
Kunst og klima hånd i hånd

Vidste du at Middelfart har en keramikrute? Gå den smukke tur langs vandet og gennem midtbyen – og gå på opdagelse i de smukke keramiske værker undervejs. Oplev 21 keramiske skulpturer på den 2,3 km lange rute, der forbinder CLAY med havnefronten og Middelfart bymidte.

I vores fitnessrum er der løbebånd, crosstrainer og motionscykler

Fitness
Få pulsen op

I vores fitnessrum, Pulseriet, kan du få pulsen op på løbebånd, crosstrainer eller motionscykel. Du finder desuden udstyr til let styrketræning og yoga, da vi har både yogamåtter, håndvægte og et mavetræningshjul.

Find et brætspil, bordfodbold og dart i Pauseriet

Pauseriet
Få pulsen ned

Har I lyst til en rolig formiddag indendørs, er Pauseriet det rigtige sted at gå hen. Find et brætspil at hygge jer med, udfordr hinanden i bordfodbold, billard eller dart, eller find en rolig krog med en god bog.

Vores ”vild med vilje” have giver plads til vild natur og inspirerer vores gæster til at gøre det samme derhjemme.

Vild med vilje
Besøg insekthotellet

I vores store forhave har vi fået anlagt en naturhave, med insekthoteller, frugttræer og masser af vilde blomster og buske, der tilbyder både føde og overnatningsmulighed for vores vilde “gæster”.