Bulgursalat med grillet grønt

Bulgursalat med grillet grønt
– ca. 6-8 personer

Bulgur er en form for knækket hvede. Den har sin oprindelse i Mellemøsten og er kendt for sin næringsrige og fyldige karakter, og den smager fantastisk med grøntsager, krydderurter, dressing og kød eller feta.

Vores variation af salaten er med squash, peberfrugter og aubergine, men du kan med fordel skifte ud med de grøntsager, du bedst kan lide.

Salaten serveres ofte kold og er populær som let aftensmad eller som tilbehør til andre retter.

 

Prøv også: Salade Nicoise

Sommersalat med bulgur

Bulgursalat med grillet grønt
– ca. 6-8 personer

Bulgur er en form for knækket hvede. Den har sin oprindelse i Mellemøsten og er kendt for sin næringsrige og fyldige karakter, og den smager fantastisk med grøntsager, krydderurter, dressing og kød eller feta.

Vores variation af salaten er med squash, peberfrugter og aubergine, men du kan med fordel skifte ud med de grøntsager, du bedst kan lide.

Salaten serveres ofte kold og er populær som let aftensmad eller som tilbehør til andre retter.

Sommersalat med bulgur

Prøv også: Salade Nicoise

Ingredienser

300 g grov bulgur

1          squash
2          peberfrugter
1          aubergine
2         rødløg
1 fed   hvidløg
2 kviste timian
1 dl.    olie
1          chili
1 tsk    salt
1 tsk    peber
2 stk   bøffelmozarella
1 bdt   bredbladet persille

Marinade:

1 dl stærk ajvar
1 spsk honning
1 spsk paprika
1 spsk citronsaft
1 tsk salt
1 tsk peber
1 dl rapsolie

Pynt:
Skovsyre

Sådan gør du

Kog bulgur efter anvisning på pakken. Afkøles herefter.

Skær grøntsager i grove tern, og bland dem med olie, salt, peber, hele hvidløgsfed og timian. Bag det hele ved 225 grader i 20 minutter.
Afkøles.

Alle ingredienser til marianaden blendes til en cremet konsistens. Vendes i bulgur og de grillede grøntsager.

Anrettes i en skål og pyntes med brud af mozzarella, persille og skovsyre.

Denne salat kan med fordel bruges til kødfri aften, da den mætter godt.