Severins Salade Nicoise - fra os til dig

Salade Nicoise
– ca. 6-8 personer

Salade Nicoise er en lækker og traditionel fransk salat, der stammer fra Nice-regionen i Sydfrankrig. Den lækre salat er kendt for sine friske smage og farverige ingredienser som tun, æg, grønne bønner, kartofler, oliven og lækker marinade.

Prøv Severins opskrift på den franske klassiker og få en salat, der er både velsmagende, giver dig god energi til resten af dagen og som er nem at lave. En ren win-win!

 

Prøv også: Blomkålssalat med rødløg og peanuts

Salade nicoise

Salade Nicoise
– ca. 6-8 personer

Salade Nicoise er en lækker og traditionel fransk salat, der stammer fra Nice-regionen i Sydfrankrig. Den lækre salat er kendt for sine friske smage og farverige ingredienser som tun, æg, grønne bønner, kartofler, oliven og lækker marinade.

Prøv Severins opskrift på den franske klassiker og få en salat, der er både velsmagende, giver dig god energi til resten af dagen og som er nem at lave. En ren win-win!

Ingredienser

300 g rå tun

10       vagtelæg

200 g grønne bønner

300 g kartofler

1 pk    cherrytomater

1 pk     Lollo Rossa Salat

1 bdt    dild

1 glas   sorte Nicoise oliven

Marinade:

1 dl olivenolie

3 spsk vineddike

3 spsk sukker

1 tsk salt

1 tsk peber

1 tsk Dijon sennep

Sådan gør du

Kog kartofler med skræl i ca. 20-25 min. Afkøl og pil dem.

Grill tun på en grillpande i ca. 2 minutter og afkøl.

Kog æggene i 3 minutter. Lad dem køle af og pil dem derefter forsigtigt. Blancher bønner og afkøl.
Halver cherrytomater.

Anret det hele på tallerkener, så alle elementer er ligeligt fordelt.

Marinaden piskes sammen og hældes over salaten.

Server straks.

Denne salat er både velegnet som frokostret og som forret.