fbpx
Panorama over Lillebælt

Om Severin

Smukke omgivelser og panorama udsigt

Historien om Severin

Med 90 år på bagen er Severin et af landets ældste kursuscentre.

Med rødderne solidt plantet i andelstanken – og Brugsforeningsbevægelsen i særdeleshed – går historien om Severin tilbage til 1932. FDB byggede Andelsskolen (i dag Severin) med formålet om at danne rammerne om dygtiggørelse og udvikling af medarbejdere i deres jobfunktioner.

FDBs tidligere bestyrelsesformand, Severin Jørgensen, var en af de markante personligheder bag opførelsen af Andelsskolen, og det var blandt andet hans idé, at skolen skulle ligge her i Middelfart. Den Gamle Lillebæltsbro var på tegnebrættet, og det forudsås, at Middelfart ville blive et knudepunkt i Danmark.

Op igennem 1900-tallet fungerede Andelsskolen i Middelfart som uddannelsessted, hvor kommende butiksledere i brugsforeningerne skulle lære om købmandskab, butiksledelse og andelsbevægelsen.

 

Fra Andelsskole til moderne kursuscenter

I 2005 inviterede vi nye gæster indenfor, og Andelsskolen skiftede navn til Severin. Vi er stadig ejet af Coop, men vores kursus- og konferencecenter er nu åbent for alle.

Når du træder ind på Severin, mødes du i receptionen af en buste af Severin Jørgensen – vores navnefader. Vores nye navn blev valgt for at hylde Severin Jørgensen og for at anerkende hans enorme fremsynethed tilbage i slutningen af 1800-tallet.

Vi tilbyder i dag mødelokaler og faciliteter til enhver form for kurser, konferencer, fester og andre arrangementer i både stor og lille skala – og med og uden overnatning.

Selv om det er nye tider, er vi stadig meget bevidste om at fastholde vores gode og lange historie som Andelsskolen, som i over 85 år har været et vigtigt omdrejningspunkt i udviklingen af FDB og Coop.

Værdier som fællesskab, samarbejde, indflydelse, glæde og humor definerer i dag Severin – og os medarbejdere som Severinere.

Velkommen til Severin.

Læs mere og FDB, Andelsskolen og Coop i Det historiske hjørne.

 

Severin er stadig ejet af COOP.

Statsaftale SKI aftale

Vi er leverandør på SKI-rammeaftalen / Statsaftalen og kan levere hotel-overnatninger på konkurrencedygtige vilkår til det offentlige. Som leverandør lever vi op til en række minimumskriterier inden for kvalitet, miljø og samfundsansvar

111
Severin med Dannebrog i forgrunden
Dejlig terrasse med udsigt over Lillebælt
Læs mere