fbpx
Panorama over Lillebælt

Om Severin

Smukke omgivelser og panorama udsigt

Historien om Severin

Med over 85 år på bagen er Severin et af landets ældste kursuscentre.

Med rødderne solidt plantet i andelstanken – og Brugsforeningsbevægelsen i særdeleshed – går historien om Severin tilbage til 1932. FDB byggede Andelsskolen (i dag Severin) med formålet om at danne rammerne om dygtiggørelse og udvikling af medarbejdere i deres jobfunktioner.

FDBs tidligere bestyrelsesformand, Severin Jørgensen, var en af de markante personligheder bag opførelsen af Andelsskolen, og det var blandt andet hans idé, at skolen skulle ligge her i Middelfart. Den Gamle Lillebæltsbro var på tegnebrættet, og det forudsås, at Middelfart ville blive et knudepunkt i Danmark.

Op igennem 1900-tallet fungerede Andelsskolen i Middelfart som uddannelsessted, hvor kommende butiksledere i brugsforeningerne skulle lære om købmandskab, butiksledelse og andelsbevægelsen.

 

Fra Andelsskole til moderne kursuscenter

I 2005 inviterede vi nye gæster indenfor, og Andelsskolen skiftede navn til Severin. Vi er stadig ejet af Coop, men vores kursus- og konferencecenter er nu åbent for alle.

Når du træder ind på Severin, mødes du i receptionen af en buste af Severin Jørgensen – vores navnefader. Vores nye navn blev valgt for at hylde Severin Jørgensen og for at anerkende hans enorme fremsynethed tilbage i slutningen af 1800-tallet.

Vi tilbyder i dag mødelokaler og faciliteter til enhver form for kurser, konferencer, fester og andre arrangementer i både stor og lille skala – og med og uden overnatning.

Selv om det er nye tider, er vi stadig meget bevidste om at fastholde vores gode og lange historie som Andelsskolen, som i over 85 år har været et vigtigt omdrejningspunkt i udviklingen af FDB og Coop.

Værdier som fællesskab, samarbejde, indflydelse, glæde og humor definerer i dag Severin – og os medarbejdere som Severinere.

Velkommen til Severin.

Læs mere og FDB, Andelsskolen og Coop i Det historiske hjørne.

 

Severin er stadig ejet af COOP.

Statsaftale SKI aftale

Vi er leverandør på SKI-rammeaftalen / Statsaftalen og kan levere hotel-overnatninger på konkurrencedygtige vilkår til det offentlige. Som leverandør lever vi op til en række minimumskriterier inden for kvalitet, miljø og samfundsansvar

111
Severin med Dannebrog i forgrunden
Dejlig terrasse med udsigt over Lillebælt
Læs mere